Kapcsolat

Üzemeltető:
Nor-Team Kft.

Székhely: 
3642 Bánhorváti, Rákóczi út 24.

Telefon (pl:08-tól 16-ig):

+36/20-9582-443

E-mail:
info@norteam.hu

Nyitvatartás:
Hétfő-Péntek-ig: 
8.00 - 16.00

Külső árnyékolók

Redőny

A redőnyök, a legismertebb kültéri árnyékolók, amelyek nyílászárókra szerelve szolgálnak bennünket. A korszerű redőnyök egyik előnye, hogy utólag a nyílászáró elé az ablak megbontása nélkül felszerelhetők. További előnyük, hogy megszűrik az utcai zajokat, valamint kiváló hőszigetelő hatásuk révén, nyáron hűvös helyiséget biztosítanak, télen hozzájárulnak a fűtési költség csökkentéséhez. 

A műanyag redőnyök: 37 mm szélességű extrudált, üreges lamellákból állnak. Előnyük, hogy, felületkezelést nem igényelnek, jó a hőszigetelő képességük. Bármilyen ablak elé felszerelhetők, illetve a régi faredőnyök helyére is beépíthetők.

Az alumínium redőnyök:  Az alumínium redőny az egyik legtökéletesebb, leghosszabb élettartamú kültéri árnyékoló. Minden alkatrészük alumíniumból készül. A lamella gyárilag szinterezett alumínium profil PUR habbal kitöltve. A kiváló minőségű alapanyagoknak köszönhetően időjárásállóak, színük nem fakul, utánfestést és különösebb karbantartást nem igényelnek.

A vakolható előlapos redőnyök: A vakolható előlapos redőnyöket olyan épületek nyílászáróinak árnyékolására lehet felhasználni, ahol már az építkezés alatt szakszerűen kialakították a redőnytok helyét. A redőnyszekrény az ablak fölé kerül, így a teljes bevilágító felület megmarad, levakolása után pedig teljesen láthatatlanná válik. Az ilyen szekrények hőszigetelését a redőnytokba épített sztirolhab szigetelés oldja meg.

Motoros redőnyök: A redőnyök motorizálásának előnyeit egyre többen igénylik, amit a kényelmes használaton túl ezek biztonságossága is vonzóvá tesz. A redőnyök gombnyomásra működnek és megállásuk után automatikusan rögzítetté válnak. A redőny tengelyébe elhelyezett motor vezérlését kapcsolóval lehet szabályozni, melynek segítségével a redőnyt köztes helyzetben is meglehet állítani. A mai kornak megfelelően ma már több redőny együttes mozgatására is mód van. Ebben az esetben a redőnymotorok rádiós vezérlése a megoldás.  Az összehangolt mozgatás előre programozható, így lehetőség van arra, hogy a vezérlés akkor is mozgassa a redőnyöket, ha nem tartózkodunk a helyszínen

Rovarhálóval egybeépített alumínium redőny: A redőny és a mozgatható szúnyogháló egymástól teljesen függetlenül üzemeltethető, rendkívül könnyen kezelhető. A redőnyléc 37 mm-es duplafalu hőszigetelt alumínium, mely alumínium záróléccel, rejtett ütközővel készül. A szúnyogháló anyaga speciális üvegszálas, sűrű szövésű füstszínű, ezért néhány méterről szinte nem is látható

Külső lamellás árnyékoló

Esztétikus megjelenése, gazdag színválasztéka egyaránt alkalmassá teszi ipari és magán célú felhasználását. A nyílászáró külső oldalára szerelt egyre közkedveltebb árnyékoló, melynek működési elve a reluxáéhoz hasonló. A korszerű zsaluzia, kizárólag kiváló felületkezeléssel ellátott alumínium alkatrészekből áll. A tetszőleges szögbe forgatható domború, széles lamellák biztosítják a különböző napszakokban történő optimális megvilágítást, szórt fény és a friss levegő bejutását a helyiségbe. Kézi működtetéskor az épület falán vagy a nyílászáró tokján átvezetett kardáncsuklós forgatókarral lehet leereszteni és forgatni a lamellákat. Motoros működtetés esetén egyetlen gombnyomással zajtalanul és kíméletesen mozgatható. Védelmet nyújtanak a kívülről történő, nem kívánt betekintés ellen, azonban szinte teljesen szabad látást biztosítanak belülről. Az árnyékoló egyesíti a tökéletes árnyékolást a modern formatervezést.

Óriás lamellás árnyékoló

A nyári és a téli időszakban egyaránt kellemes belső klímát lehet kialakítani, a nap melegének és fényének kontrolálásával pedig jelentős energia megtakarítást tudunk elérni.  A napvédelmi rendszer könnyű extrudált alumínium lamellákból/profilokból áll, melyeket különböző formákban lehet elhelyezni a tartó konzolok között, vagy a már összeszerelt kazetta rendszerben. Az optimális árnyékolás érdekében vízszintes, függőleges, vagy akár íves formában is elhelyezhető. 

Napellenző

A napellenző, a nyílászárók felületének, valamint az ezek előtti terek árnyékolására szolgál.  Előterek, loggiák, balkonok, kedvelt árnyékolója, emellett bolti kirakatoknak, szállodai – és éttermi teraszoknak gyakori felszerelése. A legmodernebb technika alapján, kívánság szerinti méretben, impregnált egyszínű vagy mintás ponyvából készített napellenzők nemcsak a napsütés és a szemerkélő eső elleni védelmet biztosítják, hanem egyénivé varázsolják a környezetet. A napellenzők mozgatása történhet kézi vagy motoros megoldással. A fény- és szélérzékelővel ellátott típusnál az erős napsugárzás hatására kinyílik, borús, szeles idő esetén az árnyékoló becsukódik.

Típus:

Classic  - Egy stabil szerkezetű csuklókaros napellenző, mely a karokban elrejtett előfeszített rugóknak ill. a könyökben lévő bronzperselyes illetve villás öntvényeknek köszönhető.

Gigant  - Az óriási teraszok árnyékolását teszik lehetővé A vitorlaméretű ponyvák feszítését a  rendkívül erős öntvények, a belső bordákkal merevített extrudált alumíniumprofilok és a könnyűcsuklóval egybeépített előfeszített rejtett rugók biztosítják.

Sátras  - Szállodák, éttermek teraszainak lefedésére alkalmas bebetonozott oszlopokon álló    acélszerkezethez erősített balra-jobbra nyíló napellenző. 

Party:  -  Családi házak kertjében, fürdőmedence partján könnyedén felállíthatók könnyű csuklókaros mobil acélkeretes napellenzők.

Pergola:  -  Nagyméretű ill. rendkívül szeles teraszok napsütés és eső elleni védelmét biztosítja. A duplaimpregnálású ponyva mozgatását biztosító homlokprofil a lefutóprofilban gördül, így a szerkezetről nem emelheti fel a ponyvát a szél. Kedvelt árnyékolója éttermeknek, szállodáknak.

Loggia – Kitámasztó karos napellenző, mely erkélyek, balkonok, kisebb tetőteraszok árnyékolására alkalmas.

Tokozott napellenző: - csuklókaros napellenző, mely igényesebb elvárásoknak felel meg azáltal, hogy a feltekert ponyvának nemcsak felülről, de szemből is teljes védelmet biztosít 

Napvitorla
Egy modern és elegáns árnyékoló. Az egyedülálló designja teszi lehetővé, hogy építészeti stílusmóddá váljon, mellyel minden épület optikailag felértékelődik és egyedülálló lesz.  Magas komfortot és védelmet kínál az intenzív napsugárzás és eső ellen. Motoros változatánál nagy szél esetén, a vitorla automatikusan egy központi tengelyre tekeredik fel. Erkélyek, tetőkertek, teraszok, medencék, épület beugrások, tetőkivágások árnyékolására kiválóan alkalmas. Több „pihenési zónát” biztosít a kertben, mivel ott is alkalmazható, ahol előtető vagy napellenző nem szerelhető. 

Ollókaros napellenző
Antik jellegű napellenző, olyan nagyméretű teraszok árnyékolására szolgál. ahol a környezet építészeti stílusa megkívánja a klasszikus kialakítást. Az alapkivitelű napellenző szerkezet nem tartalmaz díszítő elemeket. Igény esetén szinte bármilyen kovácsoltvas díszítőelem felhasználásával az egész szerkezetet is díszessé tudjuk varázsolni.

Ablaknapellenző

Az ablak napellenző alkalmas függőleges üvegfelületek árnyékolására. Az üveg elé szerelve optimálisan mentesíti a helységet az erős fénytől és napsugárzástól. Egyaránt alkalmas létesítmények, lakóházak valamint, olyan ablakok árnyékolására, ahol a beépítésre kis hely áll rendelkezésre vagy az árnyékoló utólag kerül felszerelésre. Észrevétlenül illeszkedik a függőleges homlokzathoz és üvegfelülethez. A szövetek széles választéka, az alumínium alkatrészek választható színe hozzájárul ahhoz, hogy a napellenző klasszikus és egyúttal elegáns benyomást keltsen. 

Télikert árnyékoló

A télikert árnyékoló fény- és hővédelemben egyaránt a maximumot nyújtja, így a terek klímája kellemes marad. Ideális olyan árnyékolásnál, ahol nincs mód a télikert oldalsó széleihez történő rögzítésre, esetleg háromszög vagy trapéz formájú az árnyékolandó felület. Az íves felületeknél tökéletes védelmet nyújt a nap ellen. Az ellenhúzás elvén működő árnyékoló kiengedésekor a vászon letekeredik a tengelyről és ezzel egy időben pedig a homlokprofilt kihúzza a vezetősínekben mozgó vonórúd. A szövet optimális feszességét az előfeszített rugós mechanika vagy gázrugó biztosítja.  Az integrált érzékelővel felszerelt típusoknál, a napsugárzástól és szélerősségtől függően az árnyékolót kiengedi vagy behúzza a vezérlés. 

Napháló

Egyre keresettebb kültéri árnyékoló, mert védelmet nyújt az erős napfény ellen, a lukacsos textílián keresztül biztosítható a természetes megvilágítás, és a szellőzés. Számítógépes munkahelyekre előszeretettel alkalmazzák a fény megszűrése véget